Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Karfiolkrém leves

Elkészítési idő: 45 perc

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

1 kg karfiol,
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír,
3 dkg liszt,
zöldpetrezselyem,
1 kanál tejföl,
só.

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szétszedve megmossuk. Forró vízben félpuhára főzzük. Ekkor világos rántást készítünk, azzal felengedjük, zöldpetrezselyemmel ízesítjük és még 10 percig lassan főzzük, amíg a karfiol teljesen puha lesz.
Amikor kész, áttörjük, és pirított zsemlyekockával vagy ropogósra sült borsótésztával tálaljuk. Dúsíthatjuk a karfiolkrémlevest 1 deci tejföllel elkevert 1 tojássárgával is.

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012