Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Áfonyás banánleves

Elkészítési idő: 45 perc

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

0,5 kg banán
fél citrom leve
1 liter almalé
ízlés szerint cukor
1,5 evőkanál étkezési keményítő
őrölt fahéj
1 nagy pohár tejföl (10-12 %-os)
1 zacskó szárított áfonya (lehet friss is)

Elkészítés:

A banánokat turmixolom a citromlével. Az almalé nagy részét egy fazékba öntöm és felforralom. Hozzáöntöm a pépesített banánt. A turmixban összekeverem a tejfölt, az étkezési keményítőt és a maradék almalevet, és ezt is a fazékba öntöm. Fűszerezem, beleszórom az áfonyát és ízlés szerint édesítem. (Hogy mennyi cukorra vagy egyéb édesítőre van szükség, az függ az almalé édességétől, a tejföl savanyúságától, meg attól is, hogy mennyire szeretjük édesen, vagy pikánsan.) Épp csak forrásig hevítem, és lehúzom a tűzről. (Ha kihűlés után szemcsés lenne, kiszűröm belőle az áfonyát, és rúdmixerrel simára turmixolom.


A receptet Aliz (azila.gportal.hu) küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012