Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Töltött tojás Chimay módra

Elkészítési idő: 45 perc

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 személyre:
4 db főtt tojás
20 dkg gomba
1 kis fej hagyma

bors
petrezselyem
ételízesítő
olaj
A mártáshoz:
2-3 evőkanál vaj
2 púpos evőkanál liszt
kb. 4 dl tej
só, bors
Tetejére:
zsemlemorzsa
reszelt sajt
tejföl
vaj

Elkészítés:

A vajból és a lisztből rántást készítek, felöntöm a tejjel és mártás sűrűségűre főzöm. (Ha szükséges, még tejjel hígítom.) Sózom és borsozom.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem. A gombát felaprítom és a hagymával együtt pirítom. Ételízesítővel, sóval, borssal és petrezselyemmel fűszerezem, és zsírjára pirítom. A tojásokat kettévágom, a sárgáját kiszedem és villával összetöröm. Hozzákeverek 1-2 evőkanálnyi mártást, majd összekeverem a pirított gombával.
Egy akkora hőálló edényt, amiben pont elférnek a fél tojások kivajazok, és a mártás felét beleöntöm. Erre ültetem a fél tojásokat. Megtöltöm a gombás töltelékkel. A maradék mártást egy kevés tejjel hígítom, és a tojásokat bevonom vele. Kevés zsemlemorzsát szórok rá, majd reszelt sajtot. Meglocsolom pár kanál tejföllel és vajdarabokat csipkedek rá.


A receptet azila.gportal.hu küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012