Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Sütőtökös téli zöldségtál

Elkészítési idő: 1 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

1 kg sütőtök
5 közepes méretű burgonya
3 szál petrezselyemgyökér
2,5 dl tej
2 ek liszt (vagy burgonyakeményítő)
5 dkg vaj
durvára vágott kesudió
só, bors, Vega-mix, szerecsendió

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a répát karikára, a sütőtököt és a burgonyát közepes méretűre aprítjuk. Egy fazékban némi vajon vagy olívaolajon megsózva közepes lángon főzzük, Vega mix-szel meghintjük, majd fedő alatt pároljuk, egy kicsi vizet mindig aláöntünk, hogy ne kapjon oda az alja. Közben elkészítjük a besamel mártást. Az olvasztott vajat meghintjük kb. 2 ek. liszttel vagy burgonyakeményítővel, folyamatosan kavarva adjuk hozzá a tejet, hogy csomómentes állagot kapjunk. Szerecsendióval és sóval fűszerezzük. Amikor a zöldségek félig puhára főttek, tűzálló tálba vagy cserépedénybe helyezzük, ráöntjük a besamelt, megszórjuk a kesudióval és 180 C fokon kb. 20 percig sütjük.

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012