Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Rántott zeller zöldfűszeres tepsis krumplival

Elkészítési idő: 1 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

Zeller,
tojás,
liszt,
zsemlemorzsa,
szezámmag,
fűszerkeverék: só, oregano, petrezselyem,
olaj a sütéshez.

Tepsis krumpli:
Krumpli,
olaj,
kis fej hagyma,
szezámmag,
fűszerkeverék:mint a zellernél
+ zöldfűszerek: kakukkfű, rozmaring, petrezselyem, zsálya, bazsalikom.

Elkészítés:

A zellert megtisztítottam felkarikáztam és az előzőleg összekevert fűszerkeverékkel megszórtam. A zsemlemorzsába elkevertem a szezámmagot. A fűszeres zellerkarikákat először lisztbe majd tojásba és végül zsemlemorzsába forgattam meg majd forró olajban kisütöttem. Papírtörlőre szedtem . A krumplit megpucoltam, hasábra felvágtam, edénybe téve kevés olajat csepegtettem rá és a zellertől megmaradt fűszerkeveréket rászórtam majd átforgattam . Tepsibe tettem sütőpapírt és arra borítottam rá a krumplit, és ezután szórtam meg a zöldfűszeres keverékkel, kicsit ezzel is átforgattam.
Tetejére 1 kisebb hagymát felvágva tettem, és így szórtam meg szintén szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem.

Ui: Hozzávalóknál mennyiséget azért nem írtam mert ez attól függ mennyi személyre készítjük.Fűszerezésnél általában 1-1 mk fűszert használtam keveréknek. Most készítettem rántva először zellert, nagyon ízlett !

forrás: takarekoskonyha.blogspot.hu

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012