Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Rakott kelbimbó

Elkészítési idő: 1 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

450 g fagyasztott vagy friss kelbimbó
3 közepes sárgarépa
1 szál póréhagyma
2 közepes paradicsom
15 dkg szeletelt vagy reszelt fülstölt sajt
150 g tejföl
1 tojás
3 gerezd aprított/zúzott fokhagyma
Kevés vaj vagy margarin
2 tk fenyőmag
Só, bors, bazsalikom, Vega-mix

Elkészítés:

A megmosott, tisztított kelbimbót és szeletelt sárgarépát a karikákra vágott póréval vajon puhára párolom kevés Vega-mix keverékkel. Közben megpirítom a fenyőmagot is. A tejföllel és némi reszelt sajttal elkeverem a tojást. Egy tűzálló tálat vajjal/margarinnal kikenek, a félbevágott kelbimbót lerakosgatom, majd erre jönnek a répa és pórékarikák, és a karikára vágott paradicsom. A zöldségrakottas tetejét megszórom a pirított fenyőmaggal, meglocsolom a fokhagymás-tejfölös keverékkel. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöm, majd az utolsó 10 percre megszórom a tetejét a füstölt, reszelt sajttal, vagy a szeletelt sajttal befedem. Bazsalikom bóbitával és koktél paradicsommal tálalom.

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012