Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Karalábéfőzelék húspótlóval

Elkészítési idő: 45 perc

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

Egy nagyobb karalábé
kevés olaj,
1 ek. liszt,
1,5 dl tejföl,
1 tk. cukor,

petrezselyem.

Húspótlóhoz:
1 ek. zsír,
1 kisebb vöröshagyma,
5 dkg. búzadara,
só,
bors,
oregánó,
1 db tojás,

panírhoz:
1 tojás,
zsemlemorzsa,

sütéshez: olaj

Elkészítés:

Főzelék: a karalábét ( amit a mélyhűtőből vettem ki) mikor már kicsit kiengedett apró kockákra fölvágtam .Kevés olajat forrósítottam erre tettem rá a karalábét sót szórtam rá kicsit dinszteltem pici vizet ráöntve hagytam hogy puhuljon. Ezután a liszttel megszórtam és ráöntöttem a tejfölt és az apróra fölvágott petrezselymet kevés cukrot tettem hozzá és készre főztem

Húspótló: a zsírt megforrósítottam amibe az apróra fölvágott vöröshagymát kicsit dinszteltem majd az edényt félrehúzva ráöntöttem 2,5 dl vizet és puhára főztem a hagymát. Leszűrtem és ebbe a vízbe szórtam bele a darát ( hagymát összetörve visszatettem ) amit sűrűsödésig a tűzhelyen hagytam majd levettem és mikor már kihűlt akkor ízesítettem a sóval borssal kevés oregánóval és a tojással jól összekevertem. Ezután formáltam belőle gombócokat amit ellapítottam és tojásban majd zsemlemorzsában megforgattam és forró olajban kisütöttem.


A receptet takarekoskonyha.blogspot.hu küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012