Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Krumplis perec

Elkészítési idő: 30 perc

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
2 db krumpli,
1 dkg élesztő,
pici só,
1 db tojás,

olaj a sütéshez.

Elkészítés:

Megfőzöm a krumplit sós vízben, Az élesztőt kevés langyos vízben megkelesztem. A krumplit áttöröm a vizét félreteszem , mert majd ezzel dagasztom be a tésztát.
A lisztet tálba teszem a langyos áttört krumplit belerakom + a megkelt élesztőt, és az 1 db tojást is hozzáteszem és a langyos krumplilével bedagasztom .Mikor megkelt a tészta kiborítom a deszkára, hosszúkás formára alakítom és késsel vagdalok belőle csíkokat, amit megtekerek és kerek perecekké alakítom, amit ezután forró olajban kisütök.
Vaníliás porcukorral megszórom és lekvárral tálalom!

forrás: takarekoskonyha.blogspot.hu

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012