Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Ajvár

Elkészítési idő: 30 perc

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

4 nagy kápia paprika
1 padlizsán
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj

Elkészítés:

A paprikákat és a padlizsánt fóliával bélelt sütőben jól megsütöm. Nem baj, ha a paprika héja megfeketedik egy kicsit. Ekkor kiveszem, szorosan lezárom az edényt fóliával, hogy a keletkezett gőz miatt könnyen lejöjjön a bőre. A padlizsán héjából kikaparom a húsát, és a tiszta paprikahússal együtt egy edénybe rakom. Hozzáreszelem a fokhagymát, sózom, borsozom, és egy mixelő rúddal pépesítem. Végül egy kis olajat keverek hozzá, hogy krémes állagú legyen.


A receptet azila.gportal.hu küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012