Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Vegán gyümölcstorta

Elkészítési idő: 1 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

Piskótához:
2,5 dl növényi tej
10 dkg barnacukor
1/2 citrom leve és héja
1 teáskanál vanília kivonat
25 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
1 csomag sütőpor (foszfátmentes) - szódabikarbónával helyettesíthető
6 evőkanál olaj

Vanília pudinghoz:
2,5 dl növényi tej
3 evőkanál kukoricakeményítő
1 - 2 evőkanál nyírfacukor (vagy bármilyen cukor, amit használsz)
egy vanília rúd

Agarzselatin:
2,5 dl gyümölcslé (ez adja meg a színét is)
1 teáskanál agar agar por
1 evőkanál barnacukor

Elkészítés:

Piskóta:
Összekevertem a nedves hozzávalókat, azután külön a szárazakat, majd összevegyítettem a két tál tartalmát és 180 fokosra előmelegített sütőben, kikent gyümölcstorta formában, 20 perc alatt megsütöttem. Tortarácson hagytam kihűlni.

Puding:
A tej nagyját felforraltam, beledobtam a széthasított vanília rudat és belekanalaztam a cukrot. A maradék tejben elkevertem csomómentesen a keményítőt, majd amikor a lábasban lévő adag felforrt, hozzáöntöttem és kevergetve tovább főztem az egészet, míg besűrűsödik.

Zselé:
A gyümölcslében elkevertem az agart, majd feltettem a tűzre, édesítettem és hagytam forrni 3 - 4 percig, néha nem árt közben is megkeverni.

A kihűlt piskótára kentem a pudingot, néhány barackot cikkekre vágtam, szépen kiraktam vele a tortát és a langyos, már zselésedő agart rákanalaztam.

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012