Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Meggyes-piskótás rétes

Elkészítési idő: 1,5 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

1 cs. 6 lapos réteslap
1 üveg magozott meggybefőtt
3 tojás
6 dkg cukor
3 púpos ek. liszt
babapiskóta-morzsa (vagy kekszmorzsa)
A vaníliaszószhoz:
½ l tej
½ cs. vaníliás pudingpor
cukor

Elkészítés:

A tojások fehérjét felverem, a sárgáját a cukorral nagyon habosra keverem és óvatosan a habba forgatom a liszttel együtt. A meggyet jól lecsöpögtetem és morzsában megforgatom. Óvatosan a piskótamasszához keverem.
Egy sütőpapírra a réteslapból 3 lapot egymásra fektetek. A lapokat kevés olajjal megkenem. Az egyik szélére teszem a piskótamassza felét, a két végét kicsit ráhajtom és a papír segítségével felgöngyölöm. A másik rudat is elkészítem és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem. Körben megkenem olajjal és 180 °C-os sütőben megsütöm.
A tejből és a pudingporból egy hígabb pudingot (mártást) főzök. Ízlés szerint ízesítem cukorral. és ezzel tálalom a rétest.


A receptet azila.gportal.hu küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012