Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Mandulás torta

Elkészítési idő: 1,5 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

15 dkg darált mandula
15 dkg cukor
4 tojás fehérje

A krémhez:
4 tojássárgája
9 dkg cukor
10 dkg Ráma
2 dl tej
1 kávéskanál liszt
vanília aroma vagy vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojások fehérjét habbá verem. Amikor már kezd keményedni a cukrot is beleverem. Ezután kézi habverővel lazán beleforgatom a finomra darált mandulát.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelek, és egy kistányér segítségével köröket rajzolok. (Nekem a nagy tepsimbe 3 fért el, így egy kisebb tepsibe még kettő kört rajzoltam.) A mandulás habot rákenem a kijelölt területre, majd 160 °C-os sütőben megsütöm. A színét figyelem, ha már kicsit barnulni kezd, már el is készült. Hagyom kihűlni a sütőpapíron.
Közben elkészítem a krémet. Egy kis lábasba összekeverem a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet, a vaníliát, és a tejet, majd nagyon alacsony hőmérsékleten, folytonos keverés közben sűrűre főzöm. Ezután a habverővel kevergetve kihűtöm, de közben apránként belekeverem a margarint is, ami beleolvad, de mire teljesen kihűl, krém állagú lesz.
A kihűlt lapokat óvatosan leszedem a sütőpapírról, és a krémmel megtöltöm. A tetejét olvasztott csokival díszítem.
Megjegyzés: nem lesz nagy torta, de 6 főnek bőven elég volt, mivel nem lehet belőle sokat enni. Nagyon-nagyon finom.


A receptet azila.gportal.hu küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012