Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Húsvéti fonott kalács

Elkészítési idő: 1,5 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

35 dkg liszt
5 dkg porcukor
4 dkg puha vaj
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
másfél - 2 dl langyos tej
csipetnyi só
reszelt citromhéj
1 tojás a lekenéshez

Elkészítés:

Egy kevés tejben elkeverem az élesztőt, majd a kenyérsütő gép tartájába belerakom a többi hozzávalóval együtt. Dagasztó programmal kelesztem.
Ha megkelt 4 részre vágom, mindegyikből rudat sodrok, 4-es fonással összefonom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem. Kb. fél órát hagyom még letakarva kelni. Fél tojáshéjakat alufóliával bevonok, kívül egy kicsit bekenem olajjal, és belenyomkodom a tésztába a fonatok közé. Megkenem tojásfehérjével és előmelegített 190 °C-os sütőben szép pirosra sütöm, kb. 20 perc alatt. A tojáshéjakat eltávolítom, és festett tojásokat teszek a mélyedésekbe.


A receptet azila.gportal.hu küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012