Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Görög citromos süti

Elkészítési idő: 1 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
10 dkg gríz
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
35 dkg cukor
2½ dl joghurt
3 tojás
1 citrom
a tepsi kikenéséhez kevés vaj
A sziruphoz:
1,5 dl víz
15 dkg cukor
4 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:

A lisztet, a grízt, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot összekeverem, majd külön a joghurtot, a tojásokat, 1 citrom reszelt héját és 1 evőkanál citromlevet, majd a két részt összekeverem és kivajazott 30*20 cm-es tepsibe öntöm. 160 °C-os sütőben 45-50 perc alatt megsütöm.

Közben a sziruphoz a vizet a cukorral, a citromok héjával és a levével összefőzöm. Először takarékon melegítem, majd 3-4 percig forrásban tartom.

A megsült sütit villával sűrűn megszurkálom és rákanalazom a szirup felét, letakarom fóliával 15 percre, majd a maradékot is rálocsolom, és lefedve hagyom kihűlni.

Megjegyzés: egy kicsit több vizet és cukrot tettem a szirupba, de még így is egy kicsit száraz maradt, a családom szerint. Nekem nagyon ízlett, de én annyira szeretem a citromos ételeket, hogy rossz már eleve nem lehet, ha citrom van a hozzávalók között.


A receptet azila.gportal.hu küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012