Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Diós és mákos beigli

Elkészítési idő: 2 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy Ráma
2 egész tojás
5 dkg cukor
2 dkg élesztő
kb. 1 dl tej
pici só

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felvert tojásokat, az élesztőt, porcukrot, sót, tejet, gyorsan összedolgozzuk, letakarva pihentetjük kb. egy órát. Utána 4 kisebb cipót formálunk belőle. Fél cm vastag téglalap formára nyújtjuk, rákenjük a már kihűlt tölteléket, a széleit 2 cm szélességben üresen hagyva. Összecsavarjuk, hogy a csavarozás vége alul legyen. Sütőlemezre fektetjük, tetejét tojással bekenjük, és újra kelesztjük kb. fél óráig. Sütőbe helyezés előtt az oldalait hegyes villával gyengén megszurkáljuk, nehogy felrepedjen, és forró sütőben 25-30 percig sütjük. A sütő ajtaját ne nyitogassuk.


Diótöltelék:
25 dkg dióbél, 15 dkg porcukor, 5 dkg finom morzsa, citromhéj, 10 dkg mazsola v. vörös áfonya

2,5 dl vízből a cukorral szirupot főzünk, ebbe beleöntjük a diót, összekeverjük, levéve a tűzről hozzákeverjük a többi hozzávalót.

Máktöltelék:
25 dkg darált mák, 15 dkg cukor, 2,5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, citromhéj, 3 dkg dara

A tejet felforraljuk, hozzáöntjük a darával elkevert mákot és végül a cukrot. Ehhez is adhatunk mazsolát, aszalt szilvát (aprítva), vörös áfonyát.

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012