Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

„Vadas” leves

Kategória: Receptek/Levesek
Elkészítési idő: 1 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

2 szál sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
1 fej vöröshagyma
2 leveskocka
Húsvarázs fűszer
só, bors, kakukkfű
citromhéj
1 babérlevél
1 ek. cukor
citromlé
olaj
1 dl tejföl
2 ek. liszt
mustár

A zsemlegombóchoz:
2 db másnapos zsemle
1-2 tojás
tej
liszt
só, bors
snidling

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom és elkezdem egy kevés olajban pirítani. Beleszórom a felaprított répákat és együtt pirítom tovább. Közben hozzászórom a cukrot és egy kicsit rákaramellizálom a zöldségekre. (Vigyázni kell, hogy ne égjen meg a cukor!) Felöntöm 1 liter vízzel. Ízesítem Húsvarázzsal (nagyon erős, finom hús íze van, és sós), meg a többi fűszerrel, és beledobom a két leveskockát. Lefedve addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.

Közben a zsemléket kockára vágom, egy serpenyőben kevés olajban megpirítom. Meglocsolom annyi tejjel, amennyit a zsemle felszív, és ne tocsogjon alatta, majd ráütök 1 vagy 2 tojást (attól függően, hogy kicsi vagy nagy), összekeverem, és annyi lisztet adok hozzá, hogy összekeverve gombócokat lehessen belőle formálni. Sóval,borssal és snidlinggel ízesítem, majd sós vízben megfőzöm.

A tejfölt összekeverem a liszttel, mustárral ízesítem, majd a levessel hígítom és simára keverem. Hozzáöntöm a leveshez. Pár percig főzöm és mixelő rúddal simára keverem. A végén ízlés szerint citromlével ízesítem. A gombócokkal tálalom.


A receptet azila.gportal.hu küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012