Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Málnakrémleves vörösborral

Kategória: Receptek/Levesek
Elkészítési idő: 30 perc

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

60 deka friss málna
3 dl víz
2 dl málnaszörp
2 dl tejszín
1 dl tejföl
1 dl vörösbor
1 db egész fahéj
1/2 citrom leve és reszelt héja
6 darab szegfűszeg
ízlés szerint cukor
csipet só
a díszítéshez tejszínhab

Elkészítés:

Mossuk meg a málnát, majd kb. 20 szemet tegyünk félre, a többit pedig turmixoljuk össze. Öntsük össze a bort a vízzel, majd keverjünk hozzá cukrot ízlés szerint. Adjuk hozzá a szegfűszeget, majd a fahéjat és így főzzük őket kb. 15 percig. Az összepépesített málnát tegyük egy nagy tálba, majd adjuk hozzá az összes hozzávalót és keverjük össze alaposan őket. Amikor már elég habossá vált, akkor adjuk hozzá a félre tett, egész málnaszemeket is, majd tegyük be a hűtőbe, hogy jól lehűljön. Hidegen fogyaszthatjuk, egy kis tejszínhabbal díszítve a tetejét.


A receptet Vöri küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012