Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Kolbászleves krumpligombóccal

Kategória: Receptek/Levesek
Elkészítési idő: 45 perc

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

1 szál sütnivaló kolbász
1 közepes vöröshagyma
2 közepes burgonya
2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 tojás
liszt
olaj

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom, és kevés olajon megfuttatom. A kolbász bőrét lehúzom, villával vagy kézzel szétnyomkodom, majd a hagymával együtt morzsalékosra pirítom. Felöntöm kb. másfél liter vízzel, és a 4 részre vágott burgonyát is belerakom. Ízesítem sóval, borssal, reszelt fokhagymával, és lefedve addig főzöm, míg a burgonya megpuhul. Ekkor kiveszem belőle a burgonyát, összetöröm és hagyom teljesen kihűlni.
A kihűlt burgonyapürét sózom, borsozom, a tojásokkal és annyi liszttel keverem össze, hogy jól formázható legyen a tészta. Az egyforma kis gombócokat formázok a tésztából, és lehetőleg egyszerre teszem a levesbe. Csak pár percig főzöm, nehogy szétfőjön.


A receptet azila.gportal.hu küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012