Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Illatos téli leves

Kategória: Receptek/Levesek
Elkészítési idő: 1 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

1 vöröshagyma, apróra vágva
1 evőkanál szűz olívaolaj
25 dkg pulyka apróhús, nagyobb kockákra vágva
só, őrölt fekete bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 ág kakukkfű
2 sárgarépa, gyufaszálnyi csíkokra vágva
2 petrezselyemgyökér, gyufaszálnyi csíkokra vágva
3 evőkanál paradicsompüré
1 dl száraz fehérbor
4 szelet szikkadt kenyér, kockákra vágva

Elkészítés:

A hagymát a forró olajon megfuttatjuk. A húst rádobjuk, és kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a fokhagymával és a kakukkfűvel fűszerezzük, majd egy kevés vizet aláöntve párolni kezdjük. Amikor a hús már majdnem puha, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret is beletesszük, a paradicsompürét belekeverjük. A borral és még egy kevés vízzel felengedjük, majd készre főzzük úgy, hogy rövid leve maradjon. Közben a kenyérkockákat szárazon, egy serpenyőben szép pirosra pirítjuk. A kész levest forrón tányérokba szedjük, és a pirítós kockákkal megszórva kínáljuk.

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012