Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Erdélyi leves

Kategória: Receptek/Levesek
Elkészítési idő: 1,5 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
20 dkg darált hús
25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller)
10 dkg zöldborsó
20 dkg savanyú káposzta
5 dkg rizs
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, 1 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
3 db húsleves kocka
2 dl tejföl
1,5-2 l víz

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom, és kevés olajban elkezdem pirítani. Hozzáadom a darált húst, és a hagymával együtt addig pirítom, míg a hús morzsalékos lesz. Beleszórom a fűszereket, és a kockára vágott zöldségeket, felöntöm a vízzel és beledobom a húsleves kockákat. A káposztát apróra vágom és a zöldborsóval együtt szintén a leveshez adom. Lefedve lassú tűzön addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak. A főzés vége felé beleszórom a megmosott rizst. A tejfölt vízzel simára keverem és azt is a leveshez öntöm. Petrezselyemmel meghintve tálalom. Ízlés szerint citromlével is lehet ízesíteni.


A receptet azila.gportal.hu küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

1.

diana

2016-02-11 16:21:11

kitűnő



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012