Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Pita kenyér (gyroshoz)

Kategória: Receptek/Kenyér
Elkészítési idő: 45 perc

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

50 dkg liszt (graham liszt)
3 dl langyos víz
3 dkg élesztő
1 tk. cukor
2 tk. só
2 ek. olívaolaj

Elkészítés:

Az élesztőt langyos vízben a cukor hozzáadásával felfuttatom. Hozzáadom a lisztet, sót, olajat és összedagasztom. Kissé lágyabb tésztát kapok, melyet meleg helyen duplájára kelesztek.
Ezután 8 darabba vágom, ezeket lisztes kézzel gömbölyítem majd hagyom pihenni 5-10 percet. Kerek vagy ovális formákat nyújtok belőlük kb. 03,-0,5 cm vastagokat. Így is hagyom még kelni 20-30 percig. Közben a sütőt 220 fokra előmelegítem. A sütő rácsán sütöm meg, egyszerre 2-3 db-t tudok betenni. Elég 5-6 percig sütni. Ha kisült tálra lakom egymás tetejére és konyharuhával letakarom. Tálalásnál a szépen felfúvódott piták egyik oldalát felvágom és megtöltöm hússal, salátával.


A receptet receptek-liza.blogspot.hu küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012