Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Medvehagymás-magvas kenyér

Kategória: Receptek/Kenyér
Elkészítési idő: 1,5 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

0,5 kg búzaliszt
2 dkg élesztő
1 dl langyos tej
2,5 dl langyos víz
5 dkg margarin
30 levél medvehagyma
2 ek hántolt napraforgómag
2 tk köménymag
1 kk szezámmag
1 ek cukor
2 kk só

Elkészítés:

A medvehagyma leveleket apróra vágjuk és félretesszük.
A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet és a többi alapanyagot -a szezámmag kivételével- beletesszük a kenyérsütőgép tartályába. A felfuttatott élesztőt és a langyos vizet szintén beletesszük a tartályba.
A gépet kelesztő- dagasztó programra állítjuk, és elindítjuk.
A megkelt tésztát formába öntjük, a tetejét szezámmaggal megszórjuk, és sütőben 180°C-on közepes lángon aranybarnára sütjük.
A megsült kenyeret a formából óvatosan kifordítjuk egy deszkára, és konyharuhával letakarva hűlni hagyjuk.

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012