Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Kukoricadarás kenyér

Kategória: Receptek/Kenyér
Elkészítési idő: 1 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

325 g kenyérliszt
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
50 g kukoricadara (polenta)
50 g zabpehely
2 ek sovány tejpor
2 tk só
2 ek napraforgó olaj
3 dl langyos víz
1 ek cukor (eredetileg 2 ek nádcukorszirup)
2,5 dkg élesztő vagy 1 tk instant élesztő
olaj a kenéshez
liszt vagy kukoricadara a szóráshoz

Elkészítés:

Egy kevés langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, simára keverjük, és lefedve felfuttatjuk.
A kétféle lisztet, a kukoricadarát, a zabpelyhet, a tejport és a sót egy tálban elvegyítjük, majd a felfuttatott élesztőt a maradék vízzel és az olajjal (és a nádcukorsziruppal) hozzáöntjük.
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd lisztezett felületen 15-20 perc alatt se nem túl lágy, se nem túl kemény tésztává gyúrjuk.
A dagasztmányt 6 egyenlő részre osztjuk, mindegyik adagocskából egy-egy, kb. 8 cm hosszú mini kenyeret formázunk, majd egy olajjal kikent formába egymás mellé tesszük őket.
Letakarjuk egy olajjal vékonyan megkent háztartási fóliával, és meleg helyen 30-45 percig hagyjuk megkelni.
A tetejét kevés liszttel vagy kukoricadarával megszórjuk.
190°C-ra előmelegített sütőbe egy kis tálka vizet teszünk, és a kenyeret a sütő középső részére téve aranybarnára sütjük.
A formából kivéve rácson hagyjuk kihűlni.

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012