Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Hagymás kenyér V.

Kategória: Receptek/Kenyér
Elkészítési idő: 1,5 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

1 nagyobb fej vöröshagyma
3 ek kacsazsír
1 dl víz
3,5 dl natúr joghurt
1 ek méz
1 ek só
1 kk őrölt kömény
1 tk őrölt koriandermag
1 dkg élesztő
25 dkg öregtészta (kovász)
15 dkg graham-liszt
50 dkg BL-80 kenyérliszt
1 tk sikér
1 csipet aszkorbinsav

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és a zsíron megdinszteljük szalmasárgára, kihűtjük.
Kenyérsütőgép üstjébe tesszük a mézes langyos vizet, rámorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
Utána hozzáadjuk a joghurtot, az öregtésztát, sikért, aszkorbinsavat, a liszteket, só, köményt, koriandert, zsíros hagymát, és 20 perc alatt megdagasztjuk, majd egy órát kelesztjük.
Ha megkelt, enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, és egy fedeles nagy edénybe helyezzük, megkelesztjük 20 perc alatt, langyos vízzel lespricceljük, tetejét bemetszük, lefedjük.
210°C-ra előmelegített sütőben fél óráig fedő alatt sütjük, majd levesszük a fedelét, a hőt letekerjük 180 °C-ra, és további 10-15 perc alatt pirosra sütjük. Rácson hűtjük ki.

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012