Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Hagymás kenyér IV.

Kategória: Receptek/Kenyér
Elkészítési idő: 1,5 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

2,3 dl víz (szoba-hőmérsékletű, vagy langyos)
1,5 tk só
csipet aszkorbinsav
2 ek burgonyapehely
20 dkg öregtészta
40 dkg liszt
1 tk cukor
1 dkg élesztő
1 fej vöröshagyma
2 dkg va

Elkészítés:

A félkarikákra vágott hagymát a vajon aranyszínűre pirítjuk, majd félretesszük hűlni.
Összeállítjuk, dagasztjuk a tésztát, de a pirított hagymát csak a legvégén, óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze, kézzel dolgozzuk bele.
Kiolajozott kelesztőtálba tesszük, és hagyjuk duplájára kelni.
Majd enyhén lisztezett felületre borítjuk, és téglalap formára lapogatjuk.
Mindkét szélét visszahajtjuk, feltekerjük a tésztát.
Sütőzacskóba tesszük, így kerül az állítható kenyérformába (ami nekem nincs, így én a jól bevált, 8 l-es, kacsasütő jénaimban sütöttem).
Ismét hagyjuk duplájára kelni.
Belenyúlunk a zacskóba, s hosszában végigvágjuk egy pengével.
Néhányszor vizet permetezünk a zacskóba, lezárjuk a száját.
220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, így sütjük 30 percig, majd 200 fokon újabb 15 percig.
30 perc után érdemes letakarni a tetejét egy alufóliával, mert a hagyma könnyen megég!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012