Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Tepsis oldalas

Kategória: Receptek/Főételek
Elkészítési idő: 1 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

szép húsos oldalas
krumpli
hagyma
paradicsom
paprika
oldalas fűszerkeverék
olaj

Elkészítés:

Az oldalast alaposan bedörzsölöm Kotányi oldalas fűszerrel, de lehet bármilyen más is ízlés szerint.

A krumplit meghámozom, vékony karikákra vágom és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom. Olajjal összekeverem, egyenletesen elrendezem, az oldalas fűszerkeverékkel (vagy más fűszerkeverékkel) megszórom, és még sózom is egy kicsit, mert a krumpli sok sót vesz fel. Egy hagymát vékony cikkekre vágok és elosztom a krumplin, ahogy a karikára vágott paradicsomot és a paprikát is. Tetejére rakom a befűszerezett oldalast, amit 2-3 darabra vágok, vagy csontonként feldarabolom és 200-210 °C-os sütőben megsütöm. Közben egyszer megfordítom a húsdarabokat. A sütőpapír miatt a krumpli alja szép piros ropogósra sül anélkül, hogy a tepsi aljáról kellene lekapargatni. Savanyúsággal tálalom.


A receptet azila.gportal.hu küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012