Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Májragu

Kategória: Receptek/Főételek
Elkészítési idő: 1 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

30 dkg máj
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba (lemaradt a képről)
5 dkg húsos szalonna
2 paradicsom
1 paprika

bors
pirospaprika

Elkészítés:

Az apróra vágott szalonnát megpirítom a hagymával együtt, majd hozzáadom a csíkokra vágott májat és a pirospaprikát. Pár percig kevergetem, majd a kockára vágott paprikát és paradicsomot is hozzákeverem. A gombát felaprítom, és azt is a májhoz adom. A zöldborsót mikróban egy kevés víz hozzáadásával félig megpárolom, majd ezt is a májhoz adom. Megborsozom, de a sót csak a végén adom hozzá. Lefedve addig párolom, míg a máj megpuhul. Ez nem tart sokáig, de a májtól függően változik. Csirkemáj gyorsabban, míg az idősebb sertésmáj hosszabb idő alatt puhul meg, de lényegesen rövidebb idő alatt, mint pl. a sertéshús.

Megjegyzés: ehhez eredetileg krumplipürét készítettem volna, de kérték a Hercegnő burgonya receptjét, így kivételesen ez lett a körete.


A receptet azila.gportal.hu küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012