Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Cigánypecsenye

Kategória: Receptek/Főételek
Elkészítési idő: 1 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

4 nagy vagy 8 kisebb szelet tarja
füstölt szalonna
só, bors
2 gerezd fokhagyma
burgonya

Elkészítés:

A tarjaszeleteket kiveregetem, sózom és borsozom. A szalonnát cm-enként kockásra vagdosom, majd szeletekre vágom. Egy serpenyőben szép taréjosra sütöm. Ebben a zsírban kockára vágott és sózott burgonyát pirítok úgy, hogy előbb alacsonyabb hőmérsékleten fedő alatt párolom (víz nélkűl, mert a só miatt a burgonya enged magából némi vizet), majd magas hőmérsékleten fedő nélkül, egy lapáttal óvatosan többször átforgatom és pirosra sütöm. (Teflon serpenyőt javaslok hozzá, hogy ne tapadjon le.) Így a füstölt szalonna zsírjától nagyon finom is lesz. Közben a szalonnazsírból egy másik teflon edénybe teszek egy keveset, és megsütöm a tarjaszeleteket. A zúzott fokhagymát egy kevés vízzel elkeverem, és bekenem vele a megsült hússzeleteket. A pirított burgonyával és a sült szalonnával tálalom.


A receptet azila.gportal.hu küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012