Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Almás fácánsült

Kategória: Receptek/Főételek
Elkészítési idő: 1 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

1 szép fácán
10 dkg füstölt szalonna
1/2 kg alma
3 evőkanál olaj vagy 2 dkg zsír vagy 5 dkg vaj

törött bors

Elkészítés:

A fácán mellét—combját gazdagon megtűzdeljük füstölt szalonnadarabkákkal és a megforrósított zsiradékon köröskörül megpirítjuk. Kevés vizet (vagy fehér bort) öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk. Mikor már majdnem puha, köré rakjuk a megtisztított, cikkekre vágott almát, és az egészet a sütőben szépen megpirítjuk, vigyázva, nehogy az. alma megégjen.
Burgonyapürét kínálunk hozzá.


A receptet Százszorszép küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012