Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Majonéz, tartármártás

Kategória: Receptek/Előételek
Elkészítési idő: 10 perc

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

1 tojás
kb. 2 dl olaj

Elkészítés:

1 tojássárgájához kb. 2 dl olajat használok. A tojás nagyságától is függ, hogy mennyit vesz fel. Azt írják a szakácskönyvek, hogy cseppenként kell az olajat adagolni, miközben folyamatosan kevergetjük (és még így is előfordul, hogy kicsapódik az olaj). Ha azonnal hozzáadjuk a mustárt, és először azzal keverjük el, akkor sokkal bátrabban lehet az olajat önteni és biztos sikerülni fog. Persze azért az első 1-2 kanálnyi olajjal apránként keverjük el a mustáros tojássárgáját, aztán a maradékot már 3-4 löttyintéssel is hozzáadhatjuk, mert nem fog kicsapódni. Olyannak kell lenni, mint a vajkrémnek. Tejföl hozzáadásával készül a tartármártás, amit fűszerezük sóval, porcukorral, fehérborssal, kis citromlével. Akkor finom, ha egy kicsit édeskés és savanykás is egyben.

Fontos!

Ha hozzáadtuk a tejfölt, már ne keverjük géppel, ha addig azzal kevertük is, mert túl híg lesz. Ugyanannyi mennyiségű tejföltől, ha csak kézzel keverjük bele, sokkal sűrűbb marad. Ha túl híg, nem tapad meg a zöldségeken rendesen a mártás.


A receptet Aliz (azila.gportal.hu) küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012