Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Kelbimbó saláta

Kategória: Receptek/Előételek
Elkészítési idő: 30 perc

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

80 dkg kelbimbó
20 dkg füstölt sonka
2 kis fej vöröshagyma
3 dl húsleves vagy 3 dl vízben feloldott húsleveskocka
3 ek almaecet
1 ek zsír
1 lapos ek mustár

őrölt bors

Elkészítés:

A kelbimbót először megtisztítom és a torzsájánál bevágom (kereszt alakban). Ezután a forrásban lévő húslevesbe helyezem, és közepesen puhára főzöm. Ez kb. 10-15 perc alatt meg is van. Ha kész, leszűröm, a levet félrerakom.
Vékony csakokra vágom a sonkát, kevés olajon megpirítom, ha kész, kiszedem és ebben a zsiradékban üvegesre sütöm a kockára vágott hagymát.
Ha ez is kész, a hagymát kiszedem, a zsiradékhoz öntöm a levet, melyben megfőtt a kelbimbó, hozzáadom az ecetet és a mustárt.
Végül ebbe az öntetbe helyezem a kelbimbót, és ízlés szerint még sózom és borsozom.
Érdemes langyosan tálalni!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012