Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Canapé

Kategória: Receptek/Előételek
Elkészítési idő: 1 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

3 csomag Krit canapé keksz
7 főtt tojás
1 doboz 10 dkg-os kaviár
1 tonhalkonzerv (olajos)
10 dkg májkrém
10 dkg vaj
10 dkg száraz, bőr nélküli töpörtyű
só, bors, majoránna
vöröshagymakrém
mustár
újhagyma
színes paprika

Elkészítés:

5 db főtt tojást, 8 dkg puha vajat, sót, borsot, mustárt és vöröshagymakrémet az aprítóba teszek és krémesre keverem.

Kb. a felét kiveszem (ez lesz az egyik alap a kaviárhoz), a maradékot kettéosztom. Az egyikhez adom a töpörtyűt, sót, borsot, kevés mustárt és vöröshagymakrémet, majd ezt is krémesre keverem. A másik feléhez kb. 10 dkg májkrémet adok, amit majoránnával keverek habosra. Így 3 egyforma mennyiségű krémet kapok. Tojáskrémet, májas krémet és töpörtyűs krémet. (Ha vöröshagymakrémet használunk, számolni kell a sósságával.)

A két maradék főtt tojást egy doboz halkonzervvel, 2 dkg vajjal, egy kevés bazsalikommal, sóval és borssal együtt teszem az aprítóba, majd ezt is krémesre keverem. (Erről nem készült kép.)

Készítek egy adag hagyományos módon készült körözöttet is.

Nem sokkal a tálalás előtt készítem el a kanapékat, nehogy az állás során a kekszek elveszítsék a ropogós állagukat. A krémeket egymás után nyomózsákba teszem (vagy külön-külön nylon zacskóba, aminek a sarkát levágom) és a kekszekre nyomom. A sima tojáskrémre és a halas krémre kaviárt teszek (ez akár el is maradhat, ha valaki nem szereti a kaviárt, csak akkor valamivel díszíteni kell), a töpörtyűsre kis darab töpörtyűt és újhagyma karikát teszek, a körözöttesre színes paprika darabkákat, a májkrémes díszítésére már nem maradt idő, mert már itt voltak a vendégek és nem tudtam befejezni. Tulajdonképpen csak fantázia kérdése, hogy mit teszünk ezekre a kis kanapékra, ami természetesen nem csak valamilyen krém lehet, hanem kis sonka, szalámi, tojás, stb. és a díszítés is lehet szebb, kis salátadarabkákkal, majonézpöttyökkel, snidlinggel. Kicsit macerás, de megéri a befektetett energiát, csak időben kezdjünk hozzá. Ez a mennyiség 12 főnek készült. Nem az a cél, hogy ezzel lakjanak jól a vendégek, és így még marad hely a többi étel számára is.


A receptet azila.gportal.hu küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012