Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Malacpofi pogácsa

Kategória: Receptek/Desszertek
Elkészítési idő: 1 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin
2 dl tejföl
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
1 dl tej

tetejére sajt

Elkészítés:

A tésztát vékonyabbra nyújtottam, mint általában a pogácsát szoktam.

Kétféle pogácsaszaggatót használtam, egy nagyobbat és egy kicsit. Kiszúrtam a nagy szaggatóval a fejeket, majd kétszer annyit a kicsivel. Egyik az orra, a másik kettévágva a füle. A nagyot megkentem felvert egész tojással, ráraktam a kicsit és szívószállal két lyukat nyomtam bele orrlyuknak. A két fület is ráragasztottam, majd 2 szem borsot tettem a szeme helyére. Finomam rá kell nyomkodni az orrát is és a füleket is. Az első adagnál csak ráraktam, így a fül is és az orr is nagyon kiemelkedett, nem lett szép. A másodig adagnál már kiküszöböltem ezt a hibát, valamennyivel jobb lett. A harmadik adag lett volna igazán jó, az első kettő tapasztalatával, de elfogyott a tészta. Egy linzerből sokkal szebbeket lehetett volna készíteni, vagy olyan sós, sajtos süti tésztából, amiben nincs élesztő. Lekentem tojással az orrot és a füleket is és 200 °C-os sütőben megsütöttem.


A receptet azila.gportal.hu küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012