Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Pelmenyi (пельмени)

Elkészítési idő: 1 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

Tészta:
20 dkg liszt
2 tojás

felforralt víz hidegen

Töltelék:
30 dkg darált sertés- vagy marhahús (vegyesen is jó)
1 fej hagyma
fokhagyma

bors

Tálaláshoz:
mustár, ketchup, majonéz, tejföl, vaj - merészeknek akár egyszerre mind (de inkább ne!!! :))
petrezselyemmel vagy kaporral díszítik
reszelt sajttal nagyon finom

Elkészítés:

A magyar barátfüléhez vagy az olasz raviolihoz hasonló orosz nemzeti eledel,
A húst, hagymát, fokhagymát összedarálom. A tésztát elkészítem, akkor jó, ha kemény és nem ragad. Deszkán fél centi vastagra kinyújtom a tésztát, és 5-6cm átmérőjű karikákra vágom (általában pohárral). A tésztakarikákra ráteszem a darálthúst-hagymát-fokhagymát és a tésztát összehajlítom hogy ne lógjon ki a hús, a széleit pedig ujjal összenyomkodom hogy ne essen szét. Felteszek forrni egy lábas vízet, a forrásban lévő vízbe bedobom a pelmenyiket. A vízet folyamatosan forralva figyelni kell, hogy mikor jönnek fel a víz színére, attól számítva kb. 5 perc múlva ki lehet venni és tálalni. Jó étvágyat!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012