Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Ecetes zöldparadicsom

Elkészítési idő: 1 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

2 kg zöldparadicsom (lehetőleg hibátlan külsejű)
2 l víz
2 evőkanál só
10 dkg cukor
3 dl 10% ecet
1 teáskanál mustármag
3 db egész babérlevél

Elkészítés:

A hibátlan zöldparadicsomot alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk hosszában. A vizet az ecettel, cukorral és fűszerekkel feltesszük főni, amikor forr, adagonként hozzáadunk a felkarikázott paradicsomból. Az egyes adagokat 3-5 percig hagyjuk főni. Az üvegeket tisztása mossuk, kifőzzük, majd még melegen megtöltjük a paradicsommal. Rázogassuk az üvegeket, hogy jobban elférjenek a paradicsomok. Ha megteltek (fenti mennyiségből kb. 3 közepes méretű üveg tölthető meg) az üvegek, felötjük a lével. Dunsztba tesszük. Ha kihűlt, mehet a kamra polcára.

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012