Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Csemegeuborka

Elkészítési idő: 15 perc

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

3 kg uborka
2 fej vöröshagyma
2 l víz
2 evőkanál só
15 dkg cukor
3 dl 10% ecet
1 teáskanál mustármag
2 db babérlevél
10 szem fekete bors
8 szem szegfűbors
1/2 kávéskanál tartósítószer

Elkészítés:

Az uborkákat 10 percig hideg vízben áztatjuk, majd kefével lesúroljuk. Tiszta konyharuhán leszárítjuk. A hagymát szeletekre vágjuk.A vizet felforraljuk, a sót, a cukrot, az ecetet, a fűszereket hozzáadjuk, és pár percig főzzük. Az uborkát üvegekbe rakjuk, a hagymát elosztjuk benne. A forró ecetes vízzel leöntjük. Szorosan lezárjuk, és száraz hűvös helyen tároljuk.

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012