Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Gesztenyelekvár ínyenceknek

Kategória: Eltevés/Lekvárok
Elkészítési idő: 2 óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

50 dkg gesztenye
2 dl víz
10 dkg barna cukor
2 teáskanál vanília kivonat
2 teáskanál cseresznyepárlat

Elkészítés:

A gesztenyét kereszt alakban bevágom. Annyi vízzel teszem fel főni, hogy legalább 4 ujjnyival ellepje a gesztenyéket. Közepesen erős tűzön nagyjából 1 óra alatt puhára főzöm.
A főzővizet leöntöm, majd hideg vizet engedek a megfőtt gesztenyékre, azon melegében megtisztítom, eltávolítva a belső, barna héjat is. Így csak a szép világos színű gyümölcshús marad. A meghámozott gesztenyéket burgonyanyomóval áttöröm.
Egy kisebb edényben cukorszirupot készítek 2 dl vízből és 10 dkg barna cukorból. Mikor gyöngyözve forr, óvatosan hozzáadom az áttört gesztenyét, majd a vaníliakivonatot és a cseresznyepárlatot. Felforralom. A még kissé darabos lekvárt botmixerrel simára dolgozom.Még forrón üvegekbe töltöm

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012