Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Egreszselé

Kategória: Eltevés/Dzsemek
Elkészítési idő: 30 perc

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

1 kg egres
1 kg befőzőcukor
1/8 l fehérbor
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt fehér bors
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Az egrest szétnyomkodjuk, 2,5 dl vízzel felforraljuk, majd egy szitán átszűrjük, és lehűtjük. A léhez keverjük a cukrot, a bort, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Kevergetve felforraljuk, a forrástól számítva 4 percig főzzük. Forrón az üvegekbe töltjük, lezárjuk, pár percre fejtetőre állítjuk, majd hűvös helyen tároljuk.

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012