Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Egres-ribizli dzsem

Kategória: Eltevés/Dzsemek
Elkészítési idő: 45 perc

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

75 dkg egres
25 dkg piros ribizli
1 kg befőzőcukor
3 evőkanál gyümölcspálinka

Elkészítés:

Az egrest kettévágjuk. A ribizli szemeket villával lehúzzuk a szárakról.
A gyümölcsöket lábosba tesszük, és összekeverjük. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, és kevergetve felforraljuk. A forrástól számítva 4 percig főzzük. A lekvárhoz keverjük a pálinkát, a masszát az üvegekbe töltjük, és lezárjuk. Pár percre fejtetőre állítjuk, majd hűvös helyen tároljuk.

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012