Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Dinnyehéj dulcsáca

Kategória: Eltevés/Dzsemek
Elkészítési idő: 3+ óra

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

1 kg főtt dinnyehéj
1 kg cukor
1 rúd vanília
1 citrom leve és héja
5 dl víz
2 dl 9 %-fehérborecet
1/2 csomag 3:1-ben zselésítőport

Elkészítés:

Egy 8 kilós görögdinnye héját,körülbelül 1 cm-es kockákra vágjuk, és főni tesszük egy fazékba 3 liter vízzel, amibe 2 dl 9% ecetet öntünk. Több mint 2 órát főzzük, amíg a héjkockák megpuhulnak és áttetszővé válnak.Leszűrjük, átmossuk hideg vízben és kinyomkodjuk.
1 kg főtt dinnyehéjhoz 1 kg cukrot kell számítsunk. Mivel nekem 80 dkg héjam volt, hát 80 dkg cukrot használtam. A cukrot sziruppá főzzük a vízzel beleöntjük a dinnyehéjakat, hozzáadjuk a citrom héját és levét, valamint 1 kettéhasított vaníliarudat. 1 órát főzzük még nagyon lassú tűzön, ezalatt a dinnyehéjakat átjárja a vaníliás cukroszirup és egyre áttetszőbbé válnak.
Aztán félrehúzzuk a tűzről, kissé kihűtjük, hozzáadunk fél csomag 3:1-ben zselésítőport, majd újra forraljuk még 5 percig.

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012