Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Dinnyebefőtt

Kategória: Eltevés/Befőttek
Elkészítési idő: 30 perc

Hogy tetszik másoknak:

Nehézség:

Hozzávalók:

2 kg dinnyehéj
10 % ecet
1 kg kristálycukor
50 dkg citrom
víz

Elkészítés:

A görögdinnye héjának zöld részét vékonyan lehámozzuk, és az alatta lévő, zöld húsát ujjnyi darabokra vágjuk. Ecetes vízben - 3 rész víz, 1 rész enyhe ecet arányban - felforraljuk. Tésztaszűrővel kiszedjük, kétszer leöblítjük, megmérjük. Amennyi súlyú a dinnye, annyi cukrot kevés vízzel felforralunk, teszünk hozzá feleannyi súlyú citromkarikát , és 10 percig főzzük. Ekkor a dinnyét is beledobjuk, egyszer felforraljuk, és a szirupban hagyjuk kihűlni. Másnap a szirupot leszűrjük, felforraljuk, ismét beletesszük a citromos dinnyét, majd benne hűtjük ki. Ezt harmadnap is megismételjük, majd üvegekbe rakva lekötjük.

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012