Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Hagymavágás könnyek nélkül

Hogy tetszik másoknak:

2 szavazat

Régi és jól ismert jelenség a sírás hagymaszeletelés közben. A magyar konyha egyik legtöbbet használt alapanyaga, a hagyma, bizony már sok kellemetlen percet okozott mindenkinek.

A megoldás pedig nagyon egyszerű, ráadásul több lehetőségünk is van.
A hagymát megpucolás után félbevágjuk és berakjuk a mélyhűtőbe egy kis időre (10-15 perc). Ennyi idő alatt nem fagy meg, tudjuk szeletelni, viszont a szemünket bántó illóolajok megdermednek, így nem tudnak majd kellemetlen perceket okozni senkinek.
Ugyancsak hasznos megoldás, ha jeges vagy éppen forró vízbe mártjuk pár másodpercre a hagymát.
Érdemes kipróbálni!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012