Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Gratinírozás

Hogy tetszik másoknak:

nincs értékelve

Mi az a gratinírozás vagy csőben sütés?

A gratinírozás egy sütési, pirítási folyamat, amikor is a már majdnem elkészült ételt (pl.: párolt zöldséget, húsokat vagy halat) egy rövid ideig sütőbe vagy grillsütőbe tesszük. Az étel jellegétől függően megkenhetjük azt besamell mártással, vagy tojássárgájával elkevert tejföllel, majd ezt a felső réteget pirítjuk csak meg. Időzítsük a folyamatot már a tálalás idejére, mivel a gratinírozás alapvetően rövid ideig tart, ám ha utána állni hagyjuk így az ételt, akkor az összeeshet, kiszáradhat.
A gratinírozást nevezik még „csőben sütésnek” is.


A praktikát Vöri küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012