Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Blansírozás

Hogy tetszik másoknak:

nincs értékelve

Mire jó a és mi az a blansírozás?

Ez egyfajta tartósító eljárás. Azt a célt szolgálja, hogy a zöldségek és gyümölcsök az eljárás után hosszabb ideig megőrzik színüket, üdeségüket és ízüket.
A blansírozás gyorsaságot igényel, ezért célszerű a szűrő használata. Forrásban lévő vízből maximum öt perces főzést követően rögtön át kell tenni a hozzávalókat hideg vízbe. Így megtartják a színüket és ízüket egyaránt.
Gyakran alkalmazzák ezt a módszert fagyasztás előtt.

A zöldségek vitamin vesztesége így is nagyfokú, ennek ellensúlyozására alkalmazzák a gőzzel történő blansírozást, amikor a zöldséget és gyümölcsöt nem közvetlenül a forróvízbe tesszük, hanem a szűrőt befedve a gőzben hevítjük őket.

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012