Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Sárkány ellen sárkányfű, memóriazavar ellen páfrányfenyő!

Hogy tetszik másoknak:

1 szavazat

Mindenkivel előfordult már, hogy elfelejtett valamit, „szétrobbant” a feje, megszédült vagy zúgott a füle. Ezen tünetek okozója lehet az agy romló vérellátása is. Ezen segíthet a páfrányfenyő, azaz a Ginkgo biloba.

A mai rohanó világban már fiatal korban jelentkezhetnek a szervezetben akár érelmeszesedési folyamatok is, melyek az agyi ereket sem kímélik, ezzel csökkentve az agy oxigénellátását. Ilyenkor szembesülhetünk némi szédüléssel, fülzúgással és rövidtávú emlékezet gyengüléssel - hiába erőlködünk, nem tudjuk a kívánt információt felidézni.

Az agy dús oxigénnel való ellátásában segíthet a páfrányfenyő, azaz a Ginkgo biloba.
A növénynek a levelét használják gyógyászati célokra, amelyek tavasztól őszig szedhetőek.
A ginkgolevelek flavonoidokat és terpenoidokat tartalmaznak, illetve található még bennük ginkgolsav is, amelynek allergizáló és toxikus hatásai is lehetnek, ezért nem ajánlott teát főzni belőle. A ginkgolsavat a kiszárított és leőrölt levélből, alkoholos kivonásával készült kivonat már nem tartalmazza.
Mivel fokozza az agy vér- és oxigénellátását, a szellemi teljesítőképesség javítására, időskori memóriaproblémák kezelésére is alkalmazzák. Ezen kívül jótékonyan hat a visszértágulatra, az aranyérre és a lábfekélyre is, mivel értágító hatású, így serkenti a vérkeringést a hajszálerekben és a szövetek között is.

Fontos: Allergizáló és toxikus hatásai miatt Teaként nem fogyasztható!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012