Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Pudinggal töltött farsangi fánk

Hogy tetszik másoknak:

nincs értékelve

Természetes, hogy ha farsang, akkor fánk. Íme, egy nagyon jó recept, egy nem hagyományos fánkhoz:

Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
6 dl tej
4 ek porcukor
0,5 dl rum
3 tojás
5 dkg étolaj (vagy 10 dkg olvasztott vaj)
2 csipet só
1 narancs reszelt héja (vagy citrom)

Sütéshez:
1 l olaj

Mártás:
1 liter tej
2 cs pudingpor
6 ek cukor
3 dkg vaj
Elkészítés:
1,5 dl langyos tejben 1 tk cukorral felfuttatom az élesztőt. Én már ezt a műveletet is a dagasztógépben szoktam elvégeztetni.
A tojásokat szétválasztom, felverem a tojásfehérjét.
Mikor az élesztő kész hozzáadom a maradék langyos tejet és a többi hozzávalókat. Kivéve az olajat, mert azt apródonként csurgatom hozzá.
20 percig dagasztatom.
Mikor kész kiöntöm a jól kilisztezett deszkára, jó ujjnyi vastagra szétlapogatom a kezemmel és lisztbe mártott szaggatóval már szaggatom is.
Kicsit lágy a tészta, de semmi gond, mert meghálálja a bajlódást. Nagyon finom lesz a fánk.
Annyi ideig elég kelnie ameddig az olaj felmelegszik. Az olajnak jó melegnek kell lennie, de azért ne legyen túl forró, mert akkor csak a külseje sül meg a belseje nyers marad.
Töltött fánknál a közepét nem húzom annyira szét, hogy legyen hely a krémnek is.
Ugyanúgy sütöm, mint a hagyományos fánkot mindkét oldalát 1-1,5 percig előbb fedő alatt, majd megfordítva másik oldalát fedő nélkül.

Krém készítése:
A pudingot megfőzöm a szokásos módon. Mikor kész leveszem a tűzről és egyből hozzákeverem a vajat.
Mielőtt betöltöm a nyomózsákba robotgéppel jól átdolgozom és
a legvékonyabb pisztollyal megtöltöm a fánkokat.
Végül olvasztott csokival díszítem, vaníliás porcukorral megszórom.

forrás: receptek-liza.blogspot.hu

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012