Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Medvehagyma vs. Gyöngyvirág

Hogy tetszik másoknak:

nincs értékelve

Bár lassan véget ér a medvehagyma szezonja, és virágba borulnak a rétek, erdők, de éppen emiatt kell még körültekintőbbnek lennünk a levelek begyűjtése közben.

A gyöngyvirág és a medvehagyma levele könnyen összekeverhető, annak ellenére, hogy a virágzatuk teljesen más.
A medvehagyma évelő növény. A nedves, árnyas erdőkben érzi jól magát, az enyhén savas talajt kedveli. Erősen fokhagymaillatú levelei kora tavasszal jelennek meg, és a nyár közepére elszáradnak. Április-májusban virágzik.
A gyöngyvirág szintén évelő növény. Árnyékos kertrészeken, üde, nyirkos talajokon érzi jól magát és szaporodik el. A természetben a tölgyesek aljnövénye, de voltaképpen nem nagyon igényes és alkalmazkodó növény. Érett bogyója élénkpiros színű és erősen mérgező. A kertben tartózkodó gyerekeket erre mindenképpen figyelmeztetni kell!
Láthatjuk, hogy mindkét növény hasonló helyeken fordul elő és egyazon időben is virágzanak, legyünk tehát alaposak és figyeljünk oda, hogy mi kerül az asztalunkra!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012