Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Itt a farsang!

Hogy tetszik másoknak:

nincs értékelve

A farsang vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tart, ami idén február 13-ára esik. Az időszakot hagyományosan nagy lakomák, bálok, mulatságok kísérik, „csúcspontja” pedig a farsang farka, az utolsó három nap – 2013-ban február 10., 11. és 12-e. A mai napig ilyenkor rendezik meg a világszerte híres karneválokat, például a velenceit és a rióit, itthon pedig a mohácsi busójárást.

Bár ez utóbbi nemzetközi elismertségre is szert tett, például felkerült az UNESCO szellemi örökség listájára, a farsangról mostanság valahogy elfeledkezünk. Pedig jó ez az időszak, kell a mulatság, az eszem-iszom, főleg ilyenkor, év eleje tájt, amikor olyan lassan vánszorognak a napok, hogy az ember azt gondolja, sosem lesz vége a télnek.
Itt az ideje, hogy felrázzuk magunkat, farsangi ünnepséget szervezzünk családunknak, barátainknak, ahol igenis várjuk el a jelmezes megjelenést, persze szigorúan saját készítésű jelmezekkel, díszítsük fel a lakást, süssünk fánkot, játsszunk, táncoljunk, mulassunk.
Készüljünk gyermekeink iskolai mulatságára is, ők nagyon várják ezt az időszakot, még akkor is, ha már ebbe az ünnepbe is beleszólt a pénz. Hiszen évtizedekkel ezelőtt csak a szülők kreativitásán és kézügyességén múlt gyermekük jelmezversenybeli szereplésének sikere, azon, hogy kié volt a legegyedibb ötlet, s kinek sikerült a legjobban a megvalósítás. Ma pedig a nagyáruházakban több ezer forintért kaphatók egyszer használatos jelmezek, amelyek ráadásul a mostanság legnépszerűbb (amerikai) rajz-, animációs és ifjúsági film szereplőit idézik. Akinek pénztárcája ezt nem engedi, a turkálóban válogathat lényegesen olcsóbban. De ezzel éppen a lényeg vész el, s a farsangot is kötelező pénzköltésnek könyveljük el – egyébként jogosan. Azonban saját magunkon múlik, beszállunk-e ebbe a fantáziátlan árversenybe, vagy maradunk a kreativitásnál, és olyan ötlettel rukkolunk elő, amitől a Hannah Montana-knak vagy Spiderman-eknek leesik az álla…

És ha már receptoldal és lakoma, akkor a kérdések: mit is főzzünk-süssünk? Az biztos, hogy oldalunkon már most rengeteg kiváló receptet találhat, és ez minden nap egyre inkább bővül.
A következő hetekben leginkább farsangi ételekkel töltjük fel a recepttárat, szemezgessen belőle kedvére!

-sza-

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012