Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Friss vs. Mirelit

Hogy tetszik másoknak:

nincs értékelve

Nap, mint nap kerül a kezünk ügyébe és az ételeinkbe is zöldség. Számos tanulmány foglalkozik az egészségre gyakorolt hatásukkal, tápanyagtartalmukkal.

Állandó vitatéma, hogy melyik zöldség az egészségesebb a friss vagy a fagyasztott?
Egy tanulmány szerint a fagyasztott zöldségek több tápanyagot tartalmaznak, mint a szupermarketekben található friss társaik.
A kutatók szerint az asztalunkra kerülő friss zöldségek tápanyagtartalmuk akár 45 százalékát is elveszíthetik, mivel a szedéstől akár két hét is eltelhet, mire hazavisszük a boltból.
Ezzel ellentétben a leszedés után hamar fagyasztott zöldségek jobban megőrzik tápanyagaikat és a bennük található vitaminokat.
Gondolhatná az ember, hogy a boltokban kapható áruk frissek, ami a zöldség állapotát figyelembe véve még igaz is lehet, ám a valóságban ezek a zöldségek akár kilenc-tizenöt naposak is lehetnek, mivel ennyi idő telik el mire az élelmiszer eljut a termelőtől a fogyasztóig. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ezeket a termékeket nem szabad megvenni, csupán a tápanyagtartalmuk nem olyan magas, mint frissen szedett társaiknak.

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012